[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_layout=”light”]

Bocks vi har smagt:

[/et_pb_text][et_pb_blog _builder_version=”3.0.106″ include_categories=”20″ show_content=”off” show_thumbnail=”on” show_more=”off” show_author=”off” show_date=”on” show_categories=”on” show_comments=”off” show_pagination=”on” fullwidth=”off” use_overlay=”off” background_layout=”light” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ posts_number=”100″ /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_layout=”light”]

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck. Bock forbindes dog mest med Bayern, da det er den bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til.

Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for byen Einbeck, som senere blev ‘Oanpock’ til ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’.

I Tyskland betegnes bockbier som starkbier, svarende til en alkoholprocent på 6%.

Bockbier brygges året rundt, men der findes sæsonudgaverne weihnachtsbock (julebock) og den lyse og mere humlede maibock – også kaldet helles bock.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]