[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_layout=”light”]

Lambics vi har smagt:

[/et_pb_text][et_pb_blog _builder_version=”3.0.106″ include_categories=”17″ show_content=”off” show_thumbnail=”on” show_more=”off” show_author=”on” show_date=”on” show_categories=”on” show_comments=”on” show_pagination=”on” fullwidth=”off” use_overlay=”off” background_layout=”light” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ text_shadow_horizontal_length=”0.08em” text_shadow_vertical_length=”0.08em” text_shadow_blur_strength=”0.08em” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.106″ background_layout=”light”]

Lambic er navnet på en belgisk øl, der fremstilles ved spontan gæring.

Lambic produceres i et meget begrænset geografisk område, Payottenland i Zennedalen i nærheden af Bruxelles, da der her findes den rigtige sammensætning af mikroorganismer i luften. I stedet for at rendyrket gær tilsættes under brygningen, podes urten i åbne kar, hvorved luftbårne gærceller og bakterier falder ned i karrene, og gæringen starter.

Gæringen af Lambic startes kun fra midten af oktober til midten af maj, hvor gennemsnitstemperaturen i området er ca. 15 C. I sommerhalvåret er der for mange uønskede bakterier i luften.

Lambic har en skarp, syrlig smag og en syrlig duft. Det syrlige bliver dog mindre markant ved lagring.

Kilde: Wiki

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]